Over Summer of Esports

Een zomer vol dance battles, VR experiences en sport simulaties

Esports & gaming zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij en tijdens de zomer van 2020 tovert Rotterdam zich om tot de place-to-be voor digitale sporten, esports en gaming. In alle lagen en hoeken van de stad worden evenementen, toernooien en competities georganiseerd, voor ieder wat wils! Stap de fiets op met de E-tour, test je FIFA-skills in de FIFA Kasteel Challenge, doe mee aan Emma’s Dance Battle of dompel je onder in een van de sportieve gaming activiteiten in de wijken. Check snel alle events en geef je op!

Contact of meer informatie: info@summerofesports.nl

Perszaken en beeldmateriaal: Perszaken

Rotterdam en esports

Meer informatie

Esports en gaming zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Daarom lanceert de Gemeente Rotterdam, Rotterdam Gate Games en de RTM Games week de ‘Summer of Esports’. Een uitdagend zomerprogramma voor zowel de fanatieke gamer als (sportieve) Rotterdammers en sportverenigingen die kennis willen maken met de mogelijkheden van esports. 

Sven de Langen, wethouder volksgezondheid, zorg, ouderen en sport: “De populariteit van esports groeit enorm. Een trend die heel goed past bij een innovatie en creatieve stad als Rotterdam. De uitrol van de ‘Summer of Esports’ is daar een prachtig voorbeeld van. Rotterdam loopt voorop in de uitrol van e-sports en daar kan ik alleen maar trots op zijn. Het is een ontwikkeling die nog vele kansen biedt voor de toekomst.”

Kijk voor meer informatie op https://www.rotterdam.nl/vrije-tijd/esport/

We use cookies to give you the best experience.