Programma in de wijk

De Summer of Esports heeft naast de grote evenementen ook een prachtig breedtesport programma. Onderstaand vind je allerlei initiatieven zoals de Gameclub, de GameGymWall en VRinSchool. Heb je zelf een initiatief en wil je dit bij de Summer of Esports onderbrengen? Neem contact met ons op en we helpen je graag verder!

Gameclub logo

Aanmelden Gameclub

De Summer of Esports is het podium van de lancering van de eerste breedtesport vereniging van esports genaamd de Gameclub! Een vereniging waar je als lid niet alleen beter wordt in gamen, maar ook persoonlijke vaardigheden ontwikkeld en gestimuleerd wordt om een fysieke en gezonde levensstijl te hanteren.

Aanstaande zomer staat in het teken van gamen. Om dit te realiseren organiseert de gamclub 5 offline momenten en 5 online momenten. Inschrijvingen kunnen plaats vinden via de website of via de mail. www.gameclub010.nl of info@gameclub010.nl

Locaties: House of esports in Feijenoord, Delfshaven Lloyd Multiplein en 26 augustus bij excelsior4all

De Gameclub experience die er tijdens de Summer of Esports willen verzorgen is een afgeleide van de Gameclub. Hierin komen alle facetten van de aanstaande Gameclub vereniging aan bod en kunnen jongeren en hun ouders alvast kennis maken met hetgeen deze nieuwe vereniging te bieden heeft.

De Gameclub zal jongeren een plek bieden zich verder te ontwikkelen op het gebied van gaming en alles wat daarmee te maken heeft. We maken hierin ook de koppeling met nieuwe media, gezondheid en sport.  Op deze manier willen we de positieve aspecten van gaming benadrukken en een juiste sturing geven aan jongeren die dit als hobby uitoefenen.

GameGymWall

Vanuit het living lab heeft House of Esports vanaf deze zomer beschikking over een interactieve muur. Deze muur wordt komende zomer ingezet tijdens de activiteiten van onder andere de gameclub.

Vanuit het idee van de gymles van de toekomst zijn 5 verschillende spellen vertaald naar een fysieke variant. Fortnite, Mariokart, Marioparty, Just Dance en Fifa.

Verder is aan elke les van Gamen in de maatschappij de GameGym warmingup toegevoegd. Na onderzoek bleken er ook interactieve producten beschikbaar te zijn, zoals een interactieve game muur, een klim muur, VR games en AR games. Oftewel, veel verschillende manieren om jongeren en volwassenen al gamend in beweging te brengen.

Rotterdam Ultimate student gamer

Vanuit de Rotterdamse esports verenging wordt er in samenwerking met House of Esports een online studentencompetitie georganiseerd. Deze competitie zal bestaan uit 1v1 spellen die drie keer per week plaats vinden deze zomer. Op het platform houseofesports.online/home gaat deze zomer alles plaats vinden.

Daarnaast zullen er tweewekelijks grotere toernooien in teamverband gehost worden!

Om je in te schrijven voor deze toernooien, zal je een account aan moeten maken op de website, houseofesports.online/home. Hier staan alle toernooien en wedstrijden op die gehouden worden deze zomer.

Info

Alle studenten worden uitgedaagd om het tegen elkaar op te nemen om de ultimate gamer te worden van Rotterdam. Zij zullen in een 1v1 competitie het tegen elkaar opnemen in een vijftal verschillen spellen. League of legend, Rocket League, CS:GO, Fortnite, Hearthstone/Legends of Runeterra. De speler met de meeste punten kroont zich tot de winnaar van Rotterdam en wint daarmee een Playstation 4.

Virtual Rotterdam

Een wereldstad als Rotterdam kan natuurlijk niet ontbreken in de wereld van Minecraft. Samen met Erasmus esports wordt er dan ook op een speciale Rotterdamse server gebouwd aan Rotterdam.

Rotterdam zal 1 op 1 worden nagebouwd op een speciale server. Het doel hierbij is om de iconische Rotterdamse gebouwen gedurende deze zomer na te bouwen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Markthal, de Euromast of de SS Rotterdam.

Join onze servers!

Op vaste momenten per week zal er gezamenlijk aan een gebouw gewerkt worden. Meer info op de website en socials van Summer of Esports. Naast deze momenten is iedereen vrij om de server te joinen.

VRinSCHOOL

Vanaf deze zomer heeft House of Esports iets nieuws! Zij gaan namelijk aan de slag met gloednieuwe Virtual Reality brillen. House of Esports heeft als doel de maatschappelijke waarde van esports en gaming zo veel mogelijk te ondersteunen en naar voren te laten komen. Daarnaast willen zij zorgen voor een breed en educatief aanbod op het gebied van gamen. Dit doen zij door mee te gaan in de innovatie van technologie en onderwijs. Met behulp van VR in SCHOOL kan House of Esports verder werken aan dit doel. Middels deze VR brillen kunnen zij de kinderen spelenderwijs helpen met bijvoorbeeld verschillende schoolvakken. Binnen de zomerprogrammering zullen de VR brillen worden geïntroduceerd en vanaf de aanvang van het komende schooljaar zullen de brillen structureel ingezet worden binnen het lesprogramma: ‘Gamen in de Maatschappij’.

We use cookies to give you the best experience.